Ho-ho-hooo – megjött a Mikulás!

Mint minden évben az idén is ellátogatott a Református Pálmácska Óvodába a Mikulás. Minden csoportban nagy izgalommal várták a gyerekek. Rajzoltak neki, énekeltek, versekkel fogadták. Mikulás bácsi elárulta, hogy egész évben hatalmas varázstávcsövén keresztül figyelte a gyerekeket. Így nem volt nehéz eldöntenie megérdemlik-e az ajándékot az óvodások. Természetesen igen! Manói segítségével hatalmas zsák játékot hozott a csoportoknak a gyerekek nagy örömére. Jövőre visszavárunk!


Galéria

A Mikulás levese – óvónők bábjátéka a gyerekeknek

December 5-én minden évben meglepetéssel várják az óvónénik a Pálmácska Óvoda valamennyi gyermekét. Idén egy szép bábelőadással készültek, melyben az erdőlakók kedveskedtek a Mikulásnak egy nagy tál meleg levessel. Délután – amíg az óvodások pihentek – a Református Általános Iskola 1. osztályosai tekinthették meg az előadást, sok volt Pálmácska óvodás gyermek örömére. A bábparaván mögött az óvónénik örömmel fogadták a „közönség” ujjongását, mikoris felismerték „ Ő az én óvónénim volt” hangját egy-egy kisállat bőrébe bújva.


Galéria

Adventi barkácsdélután

Az idei évben is szorgos kezek munkálkodtak a Pálmácska Óvodában november végén. Intézményünk szellemisége támogatja az adakozás, és a jótékonykodás valamennyi formáját. Így gyűjt, és csatlakozott óvodánk a Cipősdoboz akcióhoz, mellyel számos rászoruló gyermeket tudunk támogatni a karácsonyi ünnep közeledtével. Egy másik – a szülők által igen kedvelt – közös együttlétünk során az Adventi barkácsdélutánon a szülők segítségével készítünk apró portékákat, melyeket a gyülekezeti teremben megrendezett Karácsonyi vásáron árusítunk. Az árusítás alatt befolyt összeggel az egyházközség szintén a rászorulókat segíti. Reméljük, hogy a képeket látva, elfogadják meghívásunkat a Karácsonyi vásárra, mely idén december 15-16-án délelőtt kerül megrendezésre.


Galéria

Csendes nap az óvodában – Reformáció ünnepe 2018.

Minden év október végén emlékeznek óvodásaink a Reformáció ünnepére Csendes nap keretein belül. Ezt az eseményt megelőzően a csoportok külön-külön készülődnek, ismerik meg a Reformáció történetét, annak jelentőségét. Majd a Csendes nap alkalmával együtt, egy közösségben erősítették meg kicsiny, de erős hitüket, imádsággal énekszóval egy-egy jelkép elkészítésével a tornateremben. Ezután az Erkel utca 3 csoportja együtt sétált át a Református templomba, ahol Kerekes Márton lelkipásztor (és Halacska csoportos édesapa) mutatta be a templomban található helyeket, fontos eszközöket. A délelőtt végére pedig mindenki megtanulta az idei aranyigénket: „Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!” A Zsoltárok könyve 106,1


Galéria

Vadasparkban a Pálmácskások

November egyik utolsó napsütéses délelőttjén a Pálmácska Óvoda Csillag és Napocska csoportos gyermekei a kecskeméti Vadasparkban jártak. Az élményekben gazdag napról egy nagylelkű támogató, és a Vadaspark valamennyi dolgozója gondoskodott. Izgatottan nézték a gyermekek az örvényes medvék, és a makákók (látvány)etetését, örömmel etették a lámákat, és bátran simogatták a gondozók által bemutatott állatokat köztük néhány óriás csótányt, kígyópitont, és Margitot a fehér patkányt. Köszönjük a dolgozók kedvességét, és apró meglepetéseit!


Galéria

„Pista bácsi” kiállításán

Nagy örömmel értesült óvodánk arról, hogy Dunszt István – volt Napocska csoportos nagypapa- műveiből kiállítást rendeznek a Kecskeméti Református Kollégium Dísztermében. A kiállítás megnyitón bár nem tudtunk részt venni, de abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy a mi Pista bácsink időt tudott ránk szánni, ahol lelkesen mesélt nekünk magáról, alkotásairól, művésztársáról Ordasi Ágnesről. A gyerekek nagy érdeklődéssel nézegették a festményeket, örömmel fedezték fel köztük a Református Templomot, és Pista bácsi múzsáját, Zsuzsa nénit.


Galéria

Látogatóink az óvodában – Betlehem kapuja

A Kecskeméti Református Egyházközség által fenntartott délelőtti játszóház – a Betlehem kapuja – szülei, és gyermekei látogattak el november közepén óvodánkba. A délelőtt során a szülőknek lehetőségük volt bepillantani a csoportok életébe, különböző tevékenységeket megtekinteni mint pl.: ének-zenei tevékenység, keresztyéni hitre való nevelés, mese-mondóka, és az egyik igen kedvelt fakultatív programunkba a Néptáncba. Ezek után egy kis szeretetvendégségre és kötetlen beszélgetésre hívtuk vendégeinket, ahol feltehették kérdéseiket, és az óvó nénik beszámoltak részletesen arról mit is láttak a csoportszobákban.


Galéria

Apák napja a Pálmácska Óvodában

„atyád Istene, aki megsegít téged, a Mindenható, aki megáld téged az ég áldásával felülről..."
/1Mózes 49,25/

Október 12-én reggel az édesapák hozták óvodába a gyermekeiket és délután fél négytől megnyílt számukra az óvoda kapuja és játéktára. A közös játék után tréfás vetélkedőkkel melegítettek be az „édesapák focimeccsére". A mérkőzésre a Tóth László Általános Iskola focipályáján került sor. Az édesanyák, testvérek, óvónők lelkes szurkolása közepette vidám, örömteli, néha megmosolyogtató támadásokat, cselezéseket élhettek a „sportolók". A családoknak nagy élményt nyújtott az együtt töltött délután.


Galéria

Őszi-ovigaléria

Október közepén nyitotta meg óvodánk immáron 6. alkalom az „Őszi ovigalériát”. Idén Szappanos István festőművész – Pista bácsi – festményeit csodálhatták meg a Pálmácskás gyerekek és szülők. A megnyitón a művész úr maga mesélt az alkotás pillanatairól, ehhez fűződő gondolatairól, melyeket örömmel hallgattak a gyerekek. Szokásunkhoz híven az ünnepélyes megnyitón verssel, énekkel és mondókával köszöntöttük az őszt, és annak szépségeit! Ezúton is köszönjük „tanár úrnak”, hogy megtisztelt minket műveivel!


Galéria

Úszás bemutató

A 10 alkalmas vízhez szoktatás utolsó alkalma volt október végén a Kecskeméti Református Uszodában. A Napocska és Halacska csoport nagycsoportosai büszkén és örömmel mutatták be szüleiknek tudásukat. Az alkalmak kiváló lehetőséget biztosítottak arra, hogy a gyerekek megismerjék az uszodai szokásokat, szabályokat, elsajátítsák az ott illő, és másoktól is elvárható magatartási formákat.


Galéria

Nagycsoportosok lettünk! – Napocskák

A képeken az idén már nagycsoportos Napocska csoportos gyermekek láthatók, akik megkezdték utolsó(előtti) nevelési évüket a Pálmácska Óvodában. A képek nagy örömet jelentettek a szülők számára, akik az év első szülői értekezletén tekinthették meg a nagycsoportos életet: az első naposi teendőket, az első vízhez szoktatást, és az önfeledt udvari játékot.


Galéria

Csillag csoportos bemutató foglalkozás

Az idei nevelési évben elsőként a Csillagok mutatták be „tudásukat”. A házi bemutatók célja, hogy az óvodában dolgozó kolléganők betekintsenek a csoport életébe, egy-ez újszerű fejlesztési módszert mutassanak egymásnak. Hiszen „egymástól tanulunk” – szól az egyik mottónk! Az óvónők játékos matematikai tapasztalatszerzést, és anyanyelvi nevelést figyelhettek meg.


Galéria

Őszi évszakkoncert az Erkel utcán

De jó a dió...Egy szép októberi délelőttön az idei Évszakkoncertet a gyerekek a friss levegőn, az udvaron hallgathatták. Egy „igazi” kórust hallhattak, melynek tagjai - legnagyobb örömükre óvodánkban dolgozó valamennyi óvó néni volt. Az őszi népdalok éneklése előtt furulyaszót hallgattak a gyerekek, majd egy közös őszi ének megtanulásával zárult a koncert.


Galéria

Tanyán a Csillag csoport

Egy közeli kis tanyára látogatott el a Csillag csoport az Állatok Világnapja alkalmából. A tanyán kedves fogadtatás várta a gyerekeket, és sokféle háziállat. Az állatokkal való találkozás mellett nagy élmény volt a gyerekeknek a közös buszozás. Volt néhány kisgyermek, aki most utazott életében először autóbusszal.


Galéria

Őszi erdőben jártak a Csillag csoportosok

Őszi erdőben jártak a Csillag csoportosok. Az őszi természetben való séta, az avarban való játék, a friss levegő és a közös buszos utazás igazán kalandossá tette ezt a délelőttöt a gyerekek számára.


Galéria

Csillag csoportosok a Sion-Ház jubileumán

20 éves a Kecskeméti Református Egyházközség Sion Nyugdíjasháza és Gondozási Központja. Ebből a jeles alkalomból megrendezett szakmai napon a Csillag csoportos óvodások ünnepi műsorral kedveskedtek a konferencia résztvevőinek.


Galéria

Őszi kincsek kiállítás

A Családok évének (2018) alkalmából meghirdetett „Őszi kincsek” című kiállításra és „versengésre” a Pálmácskás családok szép számmal jelentkeztek. A beérkezett alkotásokat „szigorú” zsűri értékelte – Maguk az óvodások. A kiállítás megnyitóján őszi versek, mondókák és egy kis dalos körjátékkal köszöntötték az Őszt. A legsikeresebb alkotások családjait könyvjutalomban részesítettük.


Galéria