Évszakkoncert

Őszi évszakkoncertünket 2019. november 25-én rendeztük meg, melyen egy régi óvodásunk adott elő őszi népdalokat és szavalt verset.
A gyerekek csendben hallgatták, hiszen az előadás interaktív módon zajlott. A hallott énekekről kellett megfigyelni őszi jellemzőket.
A koncert végén a gyerekek megtapsolták Annát és együtt elénekeltük az Érik a szőlő…. kezdetű őszi népdalt.Galéria

Családi Istentisztelet

2019. november 24-én Családi Istentiszteletünkön óvodánk Csillag csoportja szolgált.
Örömmel készültek erre a délelőttre a gyerekek.
Szinte minden család részt vett a szolgálaton.
Az adományozott perselypénz összegét óvodánk szociálisan rászoruló gyermekei kapják.


Galéria

Bál 2019

Fergeteges bálon vettek részt a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda dolgozói és a gyermekek szülei a Református Konviktus éttermében.

A vendégeket Simon Andrásné igazgatónő és Varga Nándor nagytiszteletű lelkipásztor – az igazgatótanács elnöke – köszöntötte.

A mulatságot a Kecskemét Táncegyüttes nyitotta meg, majd Káró bűvész szórakoztatta a résztvevőket. A talpalávalót a Program zenekar húzta. Mészáros János és csapata biztosította a finom, bőséges vacsorát, a meglepetés desszerteket ebben az évben az anyukák készítették. Az éjféli tombolasorsoláson sok értékes nyeremény talált gazdára.

Simon Andrásné igazgatónő elmondta, hogy a bál bevételét – hagyományaiknak megfelelően – a gyermekek javára, udvari játékokra és tornatermi eszközök bővítésére fordítják. Megköszönte kolléganői munkáját és a szülői szervezet segítségét, támogatását is, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre ez a nagyszerű este!


Galéria

Apák napja

A közelmúltban zajlott óvodánk apák napi rendezvénye. Az édesapák és a gyerekek jó hangulatú, közös versenyjátékokon és megmérettetéseken vehettek részt, ahol a vidámságé és a nevetésé volt a főszerep. Délután a gyerekek emléklappal és az általuk készített az „Én apukám" című rajzzal kedveskedtek édesapjuknak.


Galéria

Magyar Népmese Napja

Benedek Elek meseíró születésnapja alkalmából óvodánkban is megemlékeztünk a magyar népmese napjáról. A magyar népmesék című rajzfilmsorozat már jól ismert dallama repítette el a gyerekeket ebbe a csodálatos világba. Ezután Fülöp József, a Ciróka Bábszínház művészének előadásában hallgathatták meg az óvodások az Aranyszőrű bárány című magyar népmesét.


Galéria

Őszi ovigaléria

Őszi ovigalériánk kiállítója Csáki Ildikó szalmafonó művész, aki több rangos kitüntetés tulajdonosa. A gyerekek csodálkozva tekintettek aprólékos munkáira. Kedves személyiségével elvarázsolta a kézműves foglalkozáson résztvevő gyerekeket. A megnyitó ünnepségen – amelyet megtisztelt Szappanos István festőművész – minden csoport verssel, mondókával köszöntötte.


Galéria

Látogatás a Sion Házban

Az idősek világnapja alkalmából óvodánk Csillag csoportosai műsorral köszöntötték a Sion nyugdíjasház lakóit. A kedves szépkorúak örömmel fogadták a gyerekeket.


Galéria

Látogatók a Kodály Intézetből

Kedden délelőtt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének több nemzetiségű hallgatói látogatták meg a Csillag csoportot, ahol egy zenei készség-, és képességfejlesztő foglakozást néztek, hallgattak meg. A vendégek betekinthettek a csoport zenei nevelésébe. A foglakozást Czencz Anikó óvodapedagógus vezette.


Galéria

Csillagok a piacon

A Csillag csoportos óvodások a piacra látogattak el. Ismerkedtek az ősz kincseivel, gyümölcseivel, zöldségeivel.


Galéria